Winrar Şifre Kırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Winrar Şifre Kırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kullanıcılar tarafından, “Winrar şifre kırma işlemi nasıl yapılır?” sorusunun cevabı çoğu zaman merak edilmektedir. Winrar, Windows başta olmak üzere pek çok platformda; kullanıcılar tarafından, aktif şekilde kullanılır. Winrar uygulaması, dosya sıkıştırma konusunda en iyi uygulama olarak tanımlanabilir. Winrar, dosyaları; farklı bir algoritma ile en iyi şekilde minimize eder ve başarılı yer tasarrufu sağlar.

Winrar, sıkıştırılan dosyaların şifre ile korunabilmesine de olanak sağlayabilmektedir. Dosyalara, şifre ile koruma sağlaması; oldukça büyük bir avantaj olarak görülebilir. Fakat, zaman zaman bu şifrelerin; kullanıcılarca unutulduğu görülür. Bu tür durumlarda, dosya sahipleri direkt olarak; Winrar şifre kırma işlemi nasıl yapılır? sorusunun cevabını ararlar.

Rar dosyalarında şifre kırılması işlemleri, sadece dosya sahipleri için gerekli değildir. Ellerine şifreli rar dosyası geçen kullanıcılar için de, bu işlemler gereklidir.

Winrar Şifre Kırılmasında Kolay Yöntemler

Winrar şifre kırma işlemleri, bazı yöntemlerle kolayca yapılabilir. Bu yöntemler, birçok kullanıcının en merak ettiği soruların cevabı niteliğindedir.

Winrar şifrelerinin kırılması için, programsız yöntemler de mevcuttur. Fakat, bu yöntemler sadece sayısal karakterlere sahip Winrar dosyaları için geçerlidir. Genellikle, donanım olarak yetersiz olan bilgisayarlarda; bu uygulama uzun süreler alır ve yaygın kullanıldığı söylenemez. Daha çok program vasıtası ile, rar dosyalarının şifrelerinin kırıldığı görülür.

Rar dosyalarının şifresinin kırılması için, deiSungra RAR Password Genius ve benzeri uygulamalardan yardım alınabilir. Bunun için, gerekli uygulamayı bilgisayarınıza kurmanız ve de programı çalıştırmanız gerekmektedir. Ardından aşağıdaki işlemleri, adım adım takip ederseniz; Winrar dosyalarına ulaşabilmeniz mümkündür.

Adım Adım Winrar Dosya Şifrelerini Kırma İşlemleri

Örnek bir programa göre, adım adım Winrar dosya şifrelerini kırma işlemleri; şu şekilde gerçekleştirilebilir:

  •   iSunshare RAR Password Genius programını çalıştırabilirsiniz.
  •   Ardından, programın ana ekranındaki sağ üst kısımda yer alan “Open” kısmına basmanız gereklidir.
  •   Daha sonra, kırmak istediğiniz rar dosyasını seçmeli ve “Type of attack” kısmında bulunan saldırı tekniğini belirleyebilirsiniz.
  •   Program içerisinde, dört adet şifre kırma yöntemi bulunmaktadır. Her yöntemde, farklı şifre kırma stilleri vardır. Bazılarının başarısız olduğu görülebilse de, genel olarak; Brute-Force yönteminin kullanılması önerilmektedir.
  •   Brute-Force şifre kırma yöntemi kullanılır ise, Winrar şifre tahmini konusundaki tüm tahmin yolları kullanılır. Bu yöntemle, genel anlamda; yüksek başarı sağlanmaktadır.
  •   Şifre kırma yöntemini belirlemenizin ardından ise, “Start” butonuna basın ve de Winrar şifre kırma işlemlerini başlatın.
  •   İşlem süreniz, bilgisayarınızın performansına göre değişim göstermektedir. Ayrıca, şifrenin zorluğu da; kırma süresini uzatabilmektedir.
  •   Winrar şifre kırma işlemi nasıl yapılır? sorusunun cevabı, aslında oldukça basittir. Şifre kırma işlemlerinin ardından, program size dosyanın gerçek şifresini gösterecektir. Bu şifreyle, Winrar dosyanızı açabilirsiniz.

Özellikle, bu tür programlar sayesinde; oldukça kısa süre içerisinde, sorununuz hâlledilebilir. Şifre kırma işlemleri sırasında, cihazınızdaki antivirüs programlarını da kapatmayı unutmamalısınız.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter Destek kategorimiz üzerinden Twitter ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilir, tüm merak ettiğiniz konular ile ilgili olarak çözümlere ulaşabilirsiniz.

Twitter Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir